Räkburgare går snabbt att laga till och passar till exempel som fredagsmiddag. Rosta eller stek hamburgerbröden om du vill ha dem lite frasigare.
Instruktioner
- Tina räkorna och hacka dem.
- Blanda ströbröd, grädde och vatten i en bunke, låt svälla en stund.
- Skala och finhacka under tiden löken.
Blanda räkor, ägg, löken, lite salt och peppar med ströbrödsblandningen.
- Forma fyra räkbiffar.
- Stek biffarna i smör i cirka 2 minuter på varje sida.
Vänd dem försiktigt och fös ihop dem om de är lite lösa.
Låt dem vila en stund i stekpannan så blir de fasta och bra.
- Dressing:
Blanda lätt créme fraiche och lättmajonnäsen i en skål.
Blanda ner den pressade vitlöken, senapen, sockret, hackad dill, skalet och juicen från en halv citron.
Smaka av med salt och peppar.
- Servering:
Lägg salladsbladen på hamburgerbröden och klicka på såsen. Lägg på räkburgarna och fördela lök samt gurka på räkburgarna.
Publicerat den
3 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar