Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räkcheesecake

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Gott till fredagsmyset, som förrätt och till buffébordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka valnötterna fint och blanda med mjölet. Tillsätt smör och vatten och arbeta ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en form med löstagbar kant, 23 cm i diameter. Ställ kallt i 30 min, grädda sen i 15 min. Låt svalna.
  2. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i 10 min. Hacka räkorna grovt och blanda med färskost, crème fraiche och löjrom. Krama ur gelantinbladen och smält dom på svag värme. Rör ner gelantinet och lägg fyllningen i pajskalet. Ställ kallt i 3 timmar. Blanda allt till toppingen och lägg räkorna på cheesecaken.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.