En spännande cheesecake med saffran och räkor som är en fin kombination. Den blir godast om den lagas en dag i förväg och serveras helt kall.
Instruktioner
- Smula kavringen och smält matfettet. Rör ihop och tryck sedan ut massan i en form med löstagbar kant.
- Skala räkorna. Ta undan hälften av räkorna till garnering och blanda resten med olja. Pressa i vitlök och tillsätt persilja, kajenn, salt och peppar. Låt stå och dra medan du förbereder resten. Rör då och då.
- Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 minuter så att de blir mjuka.
- Blanda philadelphiaost och crème fraiche med saffran.
- Smält gelatinbladen på låg värme i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner det i ostblandningen. Blanda väl.
- Häll av ev vätska från räkorna och tillsätt räkblandningen och oliverna.
- Skeda upp allt över kavringsbottnen. Låt stå kallt i minst 3 timmar eller över natten.
- Garnera med räkor och grönt, t.ex. rucolasallad eller persilja.
Publicerat den
8 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar