Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räkcocktail med champagnelök

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Enkel med stilig cocktail. Sjud löken i ett enklare mousserande vin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka löken. Lägg den i en stekpanna och häll på det mousserade vinet. Sjud tills vätskan ångat bort.
  2. Ta från värmen, låt svalna och rör i färskosten. Lägg blandningen i en skål, täck med plastfolie och ställ i kylen.
  3. Dela, kärna ur och gröp ut köttet ur avokadon. Mosa grovt i en skål tillsammans med pressad vitlök och 1 tsk limejuice. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda räkorna med 1 tsk limejuice.
  5. Fördela avookadoröran i 6 glas. Lägg på färskosten med lök i. Avsluta med ett lager räkor. Ställ i kylen. Kan förberedas hit.
  6. Till servering: Toppa varje glas med kaviar. Garnera med limeklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.