Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räkcocktail med saffransaioli

 
  • Serverar: 9 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Räkcocktail låter som en riktigt lyxig rätt, vilket det kan vara. Jag har ätit både lyxiga och budgetvarianter, och det är inte alltid de lyxigare varianterna som är de godaste. Den här räkcocktailen är min mammas variation på en medelvariant.

Ingredienser

Instruktioner

Koka äggen, ca 10min. Skala räkorna. Skär sallad i små bitar, citronen i tunna skivor, äggen i fjärdedelar och avokadon i klyftor. Blanda ihop alla ingredienser till saffransaiolin. (tänk på att ju längre saffran är i såsen desto mer saffranssmak får den, smakerna dras ut med tiden). Häll sallad i ett glas, lägg ner ¼ ägg och några räkor, klicka över lite saffransaioli, tryck ner en avkadoklyfta, dekorera med dill och en citronskiva på glaset. Gör likadant med resten av glasen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.