Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räkfrittata

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Utmärkt som kvällsmat men även som en försenad frukost. Potatis och zucchini ger en fräsch smakkombination.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj, skala och tärna potatisen. Skölj, ansa och tärna zucchinin. Skala räkorna.
  2. Koka upp saltat vatten i en kastrull och förväll potatisen i ca 2 minuter. Lägg zucchinin och låt den koka med i 1 minut. Låt det rinna av.
  3. Skala löken och hacka den fint. Skölj timjankvisten och dra av bladen från kvisten. Hacka potatisen och zucchini fint.
  4. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna. Fräs upp löken tillsammans med timjan. Tillsätt potatis, zucchini och räkor och låt fräsa i 1 minut. Krydda med salt och peppar.
  5. Rör ihop äggen och den rivna osten med en gaffel. Häll blandningen över grönsakerna och räkorna i stekpannan. Sätt ner värmen och låt omeletten stekna i ca 5 minuter.
  6. Lägg en tallrik ovanpå stekpannan. Vänd upp och ner på stekpannan så att omeletten hamnar på tallriken. Häll tillbaka omeletten i pannan så att den steks på andra sidan i 3 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.