Utmärkt som kvällsmat men även som en försenad frukost. Potatis och zucchini ger en fräsch smakkombination.
Instruktioner
- Skölj, skala och tärna potatisen. Skölj, ansa och tärna zucchinin. Skala räkorna.
- Koka upp saltat vatten i en kastrull och förväll potatisen i ca 2 minuter. Lägg zucchinin och låt den koka med i 1 minut. Låt det rinna av.
- Skala löken och hacka den fint. Skölj timjankvisten och dra av bladen från kvisten. Hacka potatisen och zucchini fint.
- Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna. Fräs upp löken tillsammans med timjan. Tillsätt potatis, zucchini och räkor och låt fräsa i 1 minut. Krydda med salt och peppar.
- Rör ihop äggen och den rivna osten med en gaffel. Häll blandningen över grönsakerna och räkorna i stekpannan. Sätt ner värmen och låt omeletten stekna i ca 5 minuter.
- Lägg en tallrik ovanpå stekpannan. Vänd upp och ner på stekpannan så att omeletten hamnar på tallriken. Häll tillbaka omeletten i pannan så att den steks på andra sidan i 3 minuter.
Publicerat den
29 januari 2008
Skriv kommentar