Kycklingfiléerna rullas ihop med en kräm på pesto, färskost och räkor och ugnssteks sedan tills läckert möra.
Instruktioner
- Lägg kycklingfiléerna på en plan arbetsyta och halvera dem på längden för att få åtta skivor. Lägg varje skiva mellan två bitar plastfolie och använd en kavel eller köttklubba för att banka ut filéerna till tunna skivor, ca 55 mm jämntjocka.
- Gör en pesto genom att lägga basilika, pinjenötter och vitlök i en mixer och mixa tills finhackat. Tillsätt färskosten och mixa tills väl blandat. Lägg över peston i en skål och tillsätt parmesanosten.
- Bred pestokrämen över kycklingfiléerna och lägg 1 msk av räkorna mitt på varje filé. Rulla ihop till en fast rulle och bind ihop med kökssnöre.
- Sätt ugnen på 175°C. Hetta upp olivoljan i en teflonstekpanna och bryn ruladerna runtom 4-5 minuter tills gyllene. Lägg över i en ugnsfast form och ugnsstek cirka 10 minuter tills genomstekta. Ta av snöret och servera.
Publicerat den
5 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar