Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räkfyllda pannkakor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Mumsigt goda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa samman äggen,vetemjölet,mjölken,grädden och saltet till en slät och klimpfri smet.
  2. Låt smeten stå och svälla under tiden stuvningen tillagas. Gör räkstuvningen:
  3. Smält smöret och rör i vetemjölet. Spä under vispning med vattnet och grädden,smula i buljongtärningen.
  4. Låt koka ihop ett par minuter. Smaka av med citronsaft,cayenne,salt och peppar.
  5. Rör i dill och räkor. Rör ner smält smör i smeten och grädda pannkakorna.
  6. Lägg lite av räkstuvningen på varje pannkaka och rulla ihop. Lägg dem i en ugnssäker form och strö på riven ost.
  7. Gratinera i 250 graders ugnsvärme tills osten har smält,ca 5 minuter.
  8. Servera gärna med lite rucolasallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.