- Serverar: 5 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
En festrätt, uppskattad av alla.
Instruktioner
- Börja med att laga till potatismos. Vill man använda sig av pulvermos går det också bra, men det blir inte lika gott.
- Skär fläskfilén i skivor. Bryn skivorna i fett i stekpanna. Krydda. Späd med några matskedar vatten och låt köttet eftersteka 3-4 minuter.
Lägg filéskivorna på smort eldfast fat och häll över den lilla gnutta sky som finns.
- Stuvningen:
Fräs smör och mjöl, späd med gräddmjölken lite i sänder. Låt stuvningen koka 5 minuter. Blanda i räkorna utom några som sparas till garnering.
Smaka av stuvningen med salt och peppar.
- Lägg avrunna sparrisknoppar runt köttet. Lägg potatismos runt kanten på ett eldfast fat. Bred ut stuvningen över köttet och lägg på garneringsräkorna.
- Gratinera rätten i het ugn, 225-250 grader, tills den fått färg och är genomhet.
Publicerat den
10 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar