Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räkgryta med sting

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Varför inte bjuda på en räkrätt så här i skaldjurstider. Grytan är både god och lättlagad. Tänk på att räkor man skala själv smakar bättre än burkräkor och frysta utan skal.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala räkor och finhacka lök och vitlök.
  2. Låt löken fräsa en stund i lite olja. Slå på tomatkross. Smaksätt med citron och cayennepeppar.
  3. Lägg i räkorna och låt de bli genomvarma men inte koka. Då blir de sega. Servera med kokt ris. Koka 100 g ris och du får lägga till ca 83 kalorier.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.