Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räkkrans med ris, curry och mango chutney

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En höjdare, kanske till midsommar när man är många. Man kan göra den dagen innan och garnera strax innan servering. Servera med en god sås och grönsallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt riset kallna. Skala räkorna och dela i mindre bitar, spar några till garneringen. Rör samman gräddfil med kryddor, mango chutney och hackad dill. Rör ner först räkorna, därefter riset och blanda om ordentligt.
  2. Klä en rund hålform, ca 1 1/2 l, med plastfolie. Packa i röran och tryck till ordentligt. Låt stå kallt minst 3 timmar, gärna över natten.
  3. Stjälp upp kransen på ett fat och garnera med sallad, tomat, räkor och dill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.