Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räklåda

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

God rätt att bjuda på vid en liten fest

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tillagning av bechamelsås Fräs mjölet i smöret tills det är ljust brunt, tillsätt mjölken och fiskbuljongtärningen lite i taget under omrörning. Låt bechamelsåsen koka på medelvärme under omrörning i minst fem minuter. Smaksätt bechamelsåsen med salt och peppar.
  2. Skala räkorna tärna äggen, blanda ihop allt med såsen. Häll smeten i en ungfast form, tärna formbrödet i ca cm stora bitar. Strö nu på det tärnade brödet över smeten. Tryck ner brödet lite försiktigt i smeten, ställ in formen i ugnen tills brödet har fått gyllenbrun färg 175 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.