Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räkmacka med avokado och nobisdressing

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En lyxmacka med ett berg av räkor. Den milda nobisdressingen förhöjer smaken ytterligare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala räkorna och ställ dem kallt. Skär brödet lite snett på längden i 8 skivor. Pensla med olivolja och rosta skivorna i ugnen 4–5 min.
  2. Nobisdressing: Blanda ägggula, vinäger och senap i en bunke. Droppa i oljan under vispning. Smaka av med vitlök, salt, cayennepeppar och gräslök. Ställ svalt till servering. Dela, kärna ur och skär avokadon i tunna skivor. Droppa över citronsaft så att den inte mörknar. Ansa och skiva salladslöken. Strimla sockerärterna.
  3. Fördela räkor, avokado, sockerärter och salladslök på brödskivorna. Ringla nobisdressingen över. Lägg på den andra brödskivan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.