Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räkomelett som i Hua Hin

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Koriander och thailändsk fish sauce ger den här omeletten en mycket god och särpräglad smak. Receptet kommer från Hua Hin vid Siambukten i Thailand, en ort berömd för sina fisk- och skaldjursrätter. Fish sauce brukar finnas att köpa i stora flaskor i orientaliska affärer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala vitlöksklyftan. Krossa den i mortel tillsammans med lök och några koriander- eller persiljablad.
  2. Värm hälften av oljan i en stekpanna. Lägg i den stötta lökmassan och fräs den i 1 minut så att den får svagt brun färg.
  3. Skala räkorna, hacka dem grovt och blanda dem med löken. Smaksätt med 1 tsk fish sauce, socker och nymald svartpeppar. Låt det bli varmt och häll sedan över blandningen i en skål.
  4. Vispa upp äggen med resten av fish saucen. Värm resten av oljan i stekpannan och låt den bli ganska het. Häll i omelettsmeten och grädde den en stund.
  5. Häll räkfyllningen i mitten när omeletten börjar bli fast och krämig. Vik in kanterna på omeletten så att den blir fyrkantig. Vänd den och stek en liten stund till så att den blir fast och får lite färg.
  6. Lägg upp omeletten och garnera med några koriander- eller persiljeblad.
  7. Fish sauce finns också i Santa Marias sortiment, så det ska inte vara så svårt att få tag på, men alla affärer har det inte. Första gången jag gjorde den här omeletten använde jag mig av cirka 3-4 tsk sweet chilisås, det blev inte samma sak men ändå gott.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.