Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räkor i het sås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta gör vi ganska ofta. Mycket god rätt, man gör den så stark man vill ha den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala räkorna och lägg dem kallt. Skala löken och finhacka den. Kärna ur och strimla paprikorna. Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett tillsammans med curryn. Tillsätt paprikorna och låt dem fräsa en stund. Rör ner tomatkross och creme fraiche. Låt puttra på svag värme i några minuter. Smaka av med sweet chili sås och salt. Lägg i räkorna och låt dem bli varma, men nu får såsen INTE koka mera. (Räkorna blir sega då)
  2. Bjud på sallad, gott bröd och gärna lite vin till. Vill du ha rätten matigare, så bjud på kokt ris, pasta, potatis eller couscous till.
  3. Antalet portioner är svårt att avgöra, då alla äter olika mycket och beroende på vad man serverar till.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • frajda07 3 november 2010

    Jättegott! Tog dock lite mer Sweet chili...gillar när det är lite starkare!

  • KristinD1 24 juli 2011

    Riktigt gott! Färsk pasta och en sallad till smakade mycket bra. En 5:a av mig i betyg.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.