Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räkor i kokossås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fyll matbordet med tropiska smaker. Dessa aromatiska, ingefärsdoftande räkor ligger i en krämig kokossås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda det heta vattnet och 4 msk riven kokos i en matberedare med knivblad. Mixa till en jämn massa.
  2. Smörj en teflonstekpanna med olja. Tillsätt vitlök, ingefära, spiskummin och kajennpeppar. Bryn under omrörning i 3 minuter. Tillsätt buljong samt kokosmassan. Sjud upp och låt sjuda ca 5 minuter tills blandningen har tjocknat lätt.
  3. Tillsätt räkorna och låt dem sjuda tills de är genomvarma, 2-3 minuter. Lägg upp räkorna på tallrikar. Strö över resten av kokosen och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.