Instruktioner
Skala räkorna och ställ dem kallt, spara räkskalen. Fräs räkskalen i en kastrull med 2 msk olja tills skalen ser torra ut och börjar vitna. Slå på vatten och låt skalen koka av 6-7 minuter. Sila spadet. ( Det går lika bra med fiskbuljong och skaldjursfond). Hacka löken. Fräs smöret i en gryta tillsammans med curryn och sätt till löken. Låt den fräsa med tills den mjuknar. Pressa över vitlöken. Strö över vetemjölet och rör om. Späd med räkspadet, koka upp under omrörning och sätt till tomatpuré och tabasco. Låt det hela sjuda i 5-6 minuter. Kärna ur och strimla paprikorna fint. Koka upp såsen, sätt till paprikan och vispa ner créme fraische. Sätt ev också till en matsked konjak. Sjud i 4-5 minuter, paprikan skall nätt och jämnt mjukna. Smaka av såsen. Sätt till räkorna och låt dem bli varma. Obs: de skall inte koka, då blir de lätt sega. Servera med ris och grönsallad.