Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räkor i risrand

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Läcker och god räk- och risrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225 grader. Skala räkorna och grovhacka valnötterna. Skala och finhacka lök och vitlök. Skiva sellerin tunt. Ansa och tärna paprikan.
  2. Hetta upp oljan. Fräs lök, vitlök, selleri och paprika en kort stund. Vänd ner valnötter och curry, låt allt bli varmt. Strö över majsstärkelse och tillsätt chilisås och späd med mjölk och grädde. Låt såsen koka upp och smaka av med salt, tag av pannan från spisen.
  3. Skär ananasringarna i bitar, lägg ner i såsen tillsammans med räkorna. Smörj en ugnssäker form. Lägg ris och räksås i ränder i fomen. Jag lägger risränderna på var sin ytter kant och en rand i mitten, lägger sedan räksåsen mellan. Garnera gärna med halverade ananasringar mellan ränderna så rinner inte såsen ut i riset. Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter. Servera med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.