Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räkor med chorizo och paprika

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Recept från Desperate Houswives kokbok

Ingredienser

Instruktioner

  1. Halvera paprikan genom stjälken. Ta bort stjälk, hinnor och kärnor. Halvera halvorna och skär dem sedan i smala remsor och ställ dem åt sidan.
  2. Värm oljan i en 25 cm stor stekpanna på medelvärme tills den börjar bubbla. Lägg i vitlök och stek tills den börjar fräsa, skaka pannan då och då. Tillsätt chorizon och fräs den under omrörning i cirka 3 minuter tills den ändrar färg och oljan färgas av chorizon.
  3. Öka värmen, lägg i räkor och paprikastrimlor och fräs under omrörning i cirka 3 minuter tills räkorna blivit rosa och nästan är genomstekta. Det fräser en hel del om räkorna, och de som fastnar i pannans botten blir mörkbruna men inte svarta.
  4. Häll på vinet och sänk till medelvärme. Låt det koka under omrörning ända ner i pannans botten i cirka 2 minuter tills vinet nästan har kokat bort och räkorna är genomkokta. Tillsätt tomat, salladslök och ditt val av örter och rör om. Ta pannan från värmen och rör i smöret. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.