Recept från Desperate Houswives kokbok
Instruktioner
- Halvera paprikan genom stjälken. Ta bort stjälk, hinnor och kärnor. Halvera halvorna och skär dem sedan i smala remsor och ställ dem åt sidan.
- Värm oljan i en 25 cm stor stekpanna på medelvärme tills den börjar bubbla. Lägg i vitlök och stek tills den börjar fräsa, skaka pannan då och då. Tillsätt chorizon och fräs den under omrörning i cirka 3 minuter tills den ändrar färg och oljan färgas av chorizon.
- Öka värmen, lägg i räkor och paprikastrimlor och fräs under omrörning i cirka 3 minuter tills räkorna blivit rosa och nästan är genomstekta. Det fräser en hel del om räkorna, och de som fastnar i pannans botten blir mörkbruna men inte svarta.
- Häll på vinet och sänk till medelvärme. Låt det koka under omrörning ända ner i pannans botten i cirka 2 minuter tills vinet nästan har kokat bort och räkorna är genomkokta. Tillsätt tomat, salladslök och ditt val av örter och rör om. Ta pannan från värmen och rör i smöret. Servera genast.
Publicerat den
15 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar