Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räkor med smak av kräftor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det finns de som tycker att detta t o m är godare än kräftor!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten, salt, sockerbitar, hälften av dillkronorna och eventuellt anis. Sjud några minuter och låt sedan lagen kallna. Lägg de frysta räkorna i en skål varvat med resten av dillkronorna. Sila lagen över de fortfarande frysta räkorna. Dillkronorna från koket har redan gjort sitt. Ställ skålen i kylen och låt stå till nästa dag. Ät räkorna som kräftor.
  2. Om det inte är säsong för dillkronor kan du använda torkade dillfrön som finns att köpa på burk. Ta då ca 2 tsk till samma mängd vatten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.