Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jag vill dela med mig av ett recept på räkpaj. Den är lyxigt god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med pajdegen: Blanda i vetemjöl, vatten, kallt margarin och saltet i en bunke.När allt är sammansatt till en massa.
  2. Knåda då ihop den till en klumpoch låt stå i kylen i 30 minuter.
  3. Förbered pajen. Rör samman den rivna osten,färskosten,äggen och dill. Salta och peppra och pressa ner vitlöksklyftan. Tillsätt grädden.
  4. Ta ut pajdegen och tryck ut den i en pajform. Förgrädda pajformen i ugnen tills den fått en gyllenbrun färg.
  5. När du tagit ut pajformen från ugnen,ska du strö över räkorna i formen. Häll över blandningen på räkorna och grädda pajen i 175 grader i 25 minuter.
  6. Låt pajen stå några minuter innan den ska ätas.(Då den blir lite fastare) Servera gärna en god sallad till pajen.
  7. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Rocky66 6 oktober 2011

    Jättegod paj! Omtyckt av alla

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.