Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räkpaj

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En härlig paj som är perfekt som huvudrätt, lunch eller syndigt kvällsmål. Servera med en fräsch sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tärna smöret och lägg i en bunke. Blanda snabbt ihop med övriga degingredienser och kavla ut degen. Låt den stå kallt några minuter.
  3. Förgrädda pajskalet i cirka 15 minuter. Sänk därefter värmen till 175 grader.
  4. Hetta upp en stekpanna och klicka i lite smör. Fräs räkorna och broccolin och låt svalna.
  5. Vispa upp äggen. Rör ner dem i räkblandningen tillsammans med grädde och saffran och krydda därefter.
  6. Häll smeten i det förgräddade pajskalet och baka i ugn cirka 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.