Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räkpaj

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En färgglad och fräsch paj. Ett plus kan bakas i god tid

Ingredienser

Instruktioner

Pajskal: Mixa ihop ingredienserna. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kan, ca 25 cm i diameter. Ställ kallt 30 minuter. Fyllning: Riv limeskalet och pressa ur saften i en skål. Rör ihop skal och saft med färskost, crème fraiche, ägg, ingefära och gräslök. Häll blandningen i pajskalet och grädda i mitten av ugnen till fyllningen stannat, ca 30 minuter. Räksallad: Skala och tärna avokado och mango. Blanda med skalade räkor, limesaft och salladslök. Toppa pajen med räksalladen, strö över sesamfrön och garnera med limeklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.