Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räkpaj med fetaost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mycket god räkpaj med fetaost och dill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman pajdegen snabbt. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm. Nagga botten och ställ kallt så länge. Pajskalet ska förgräddas i 225º i 10- 12 min.
  2. Sänk sedan värmen till 175 grader.
  3. Fräs purjolöken mjuk, blanda ner dillen och fördela i pajen. Skala räkorna och skär fetaosten i kuber. Lägg räkor först, sedan fetaosten. Vispa ihop ägg, grädde och kryddor och häll över. Grädda i 40-45 min.
  4. Om man vill kan man lägga på färsk sparris när det återstår 15min av tiden. Pensla först sparrisen med lite olja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.