Instruktioner
Ugn: 200 grader.
Hacka samman matfett och mjöl, gärna i matberedaren.
Tillsätt vatten och arbeta snabbt samman degen.
Låt den gärna vila kallt en stund.
Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter.
Nagga och fäst en folieremsa runt kanten.
Förgrädda i ca 15 minuter.
Ta bort folien.
Lägg räkorna i formen,men spara några till garneringen.
Vispa samman ost, ägg och dill så att det är väl blandat.
Häll detta över räkorna i pajen.
Grädda ca 30 minuter.
Gör under tiden salladen.
Skiva den sköljda gurkan i tunna skivor, gärna med osthyvel.
Strö över salt och låt gurkan stå och safta sig i ca 10 minuter.
Slå bort vattnet, tillsätt gräddfilen och krydda.
Garnera pajen med räkor och servera den med gurksalladen eller annan sallad.