Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räkpaj med Rysk gurksallad

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En helt underbar paj.

Ingredienser

Instruktioner

Ugn: 200 grader. Hacka samman matfett och mjöl, gärna i matberedaren. Tillsätt vatten och arbeta snabbt samman degen. Låt den gärna vila kallt en stund. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga och fäst en folieremsa runt kanten. Förgrädda i ca 15 minuter. Ta bort folien. Lägg räkorna i formen,men spara några till garneringen. Vispa samman ost, ägg och dill så att det är väl blandat. Häll detta över räkorna i pajen. Grädda ca 30 minuter. Gör under tiden salladen. Skiva den sköljda gurkan i tunna skivor, gärna med osthyvel. Strö över salt och låt gurkan stå och safta sig i ca 10 minuter. Slå bort vattnet, tillsätt gräddfilen och krydda. Garnera pajen med räkor och servera den med gurksalladen eller annan sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.