Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räkpaj med svamp

 
Skriv ut

Mmm så god! Med parmesanost i pajbottnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa mjöl, smör och parmesan till en smulig massa. Tillsätt vattnet och samla till en deg. Lägg kallt 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Tryck ut degen i en pajform, ca 22 cm i diameter. Nagga och grädda i 10 minuter. Låt svalna.
  4. Skala räkorna. Skiva svampen och skär löken i tunna skivor. Fräs svamp och lök några minuter i smöret. Tillsätt räkorna och låt dem bli genomvarma. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner dillen. Fördela i pajskalet.
  5. Vispa samman grädde och ägg. Häll i pajskalet och strö över osten. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter tills fyllningen stelnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.