Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räkpaj med vitlöksost

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Festmåltid

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka ihop vetemjöl, kallt smör och vatten snabbt till en smulig deg. Tryck ut degen i en pajform. Nagga den med en gaffel. Låt pajdegen stå svalt i 30 minuter. Förgrädda gärna pajskalet 10-15 min innan du fyller det.
  2. Rör under tiden ihop ost, crème fraiche och ägg. Salta lätt, peppra och tillsätt dillen. Låt räkorna rinna av väl. Lägg sedan räkorna i pajskalet och häll på äggstanningen. Grädda pajen i ca 30 minuter.
  3. Låt pajen svalna något innan den serveras.
  4. Garnera med citron, röd stenbitsrom, dill, ev. några skalade räkor (går att hoppa över garneringen det gör du som du själv tycker och även mängden).

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.