Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räkpaj

En matig paj är den perfekta sommarmåltiden eller passar också bra som en del i en större buffé till sommarfesten. En läcker räkpaj smakar svensk skärgård när den är som allra bäst. En räkpaj tillagad med spenat blir lite extra nyttig och om du gör din räkpaj med krämig västerbottensost i blir det som du säkert förstår gudomligt gott! Detta är ett bra tillbehör på sensommarens kräftskiva till exempel. Dill är en annan smak som passar förträffligt bra tillsammans med räkor och med fördel kan blandas ner i pajen. Räkpaj kan dessutom serveras kall, vilket underlättar på buffébordet eller ute i skärgården. En god romsås till förhöjer smaken ytterligare!


Blanda degen och tryck ut i pajformen ca 24 dm. Grädda i ca 15 min 175 grader. Blanda ingredienserna till röran. Allt detta kan förberedas dagen före. Men lägg på röran samma dag den ska serveras. Rör...

30 min
4-8
2

Baka ihop pajdegs ingredienserna och tryck ut degen i en pajform eller kakform med avtagbar kant Förgrädda pajskalet 15 min i 200 grader. Hacka crabsticks och skiva svampen Stek upp räkor,crabstick...

45 min
4
1

Pajdeg: Blanda alla ingredienser till en stor klump. Tryck ut i en smörad form och grädda ca 20 min eller tills den fått en fin gyllenguld färg i 200 grader varm ugn. Ställ pajen att svalna i kylsk...

1 h
4
1

Blanda ihop mjöl, margarin, vatten och whisky till en deg. Låt vila en stund, tryck ut den i en smord pajform. Hacka och bryn paprikan och purjolöken. Blanda olja, kryddor, creme frache, ägg och vi...

4-6
1

Blanda ingredienserna till pajdegen, tryck ut i en pajform. Förgrädda i 200 grader i 10 min. Vispa ägg o grädde lätt, blanda i kaviar,ost,dill och de skalade räkorna. Grädda ytterligare ca: 20 min...

50 min
1

Knåda ihop pajdegen och tryck ut den i pajformen. Förgrädda den i 10 min 200 gr. Hacka räkorna i mindre bitar. Spara några att dekorera med. Vispa samman grädde, gräddfil och äggen. Blanda ner r...

55 min
4-6
1

Börja med pajdegen: Blanda i vetemjöl, vatten, kallt margarin och saltet i en bunke.När allt är sammansatt till en massa. Knåda då ihop den till en klumpoch låt stå i kylen i 30 minuter. Fö...

1 h
4
1

Hacka samman pajdegen snabbt. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm. Nagga botten och ställ kallt så länge. Pajskalet ska förgräddas i 225º i 10- 12 min. Sänk sedan värmen till 175 grader. Fräs purjo...

4

Arbeta ihop pajdegen & låt den vila svalt i 1 timme. Kavla degen på mjölat underlag & tryck ut den i en osmord form. Pensla pajskalet med ägget. Grädda det i 200 grader i ca 25 min. Skala räkor...

5-6

Blanda degen till botten i en matberedare eller för hand. Låt degen vila i plastfolie ca 1 tim. Skär av en liten bit av degen att dekorera med och kavla ut resten och klä botten och kanterna på en...

12

Mixa mjöl, smör och parmesan till en smulig massa. Tillsätt vattnet och samla till en deg. Lägg kallt 1 timme. Sätt ugnen på 175 grader. Tryck ut degen i en pajform, ca 22 cm i diameter. Nagg...


Arbeta ihop degen. Smörj en pajform och klä denna med degen och picka den med en gaffel i botten. Grädda pajen i 225 grader i 25 minuter. Fyllning: Låt ananasen rinna av väl, är räkorna på burk, l...

1 h
6-8

Blanda ihop degen och låt stå svalt medan du förbereder det andra. Förgrädda skalet i 10 min i 200 grader. Fräs curry med hackad purjolök och paprika i smör. Lägg blandningen i skalet, höll över rä...

1 h
4

Rulla ut smördegen och skär den i 16 rutor , lägg i mazarinformar av papper . Vispa upp äggen och blanda med keso . Fördela räkorna , rucolan och ost i formarna . Häll på äggstanningen och grädda i...

16

PAJSKAL: Blanda alla ingredienser till en stor klump.Knåda ut i en smörad form och grädda ca 20 min eller tills den fått en gyllenguld färg, 200 grader.Ställ pajen på kylning. FYLLNING: Skala och hack...

4-6

Grädda pajskalet i 225°C i mitten i 15-20 min. Låt svalna. Blanda ihop majonäs, keso och créme fraiche och blanda sedan i resten. Smaka av med salt och peppar....

4-6

Hacka ihop mjöl och matfett till en grynig massa i en bunke eller i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck eller kavla ut degen och klä 4 portionsformar eller...

4

Sätt ugnen på 175 grader. Hacka ihop vetemjöl, kallt smör och vatten snabbt till en smulig deg. Tryck ut degen i en pajform. Nagga den med en gaffel. Låt pajdegen stå svalt i 30 minuter. Förgrädda...

1 h 30 min
4-6

Sätt på ugnen på 200˚ Lägg margarin och vetemjöl i en matberedare och hacka samman. Slå i vattnet och låt allt bilda en deg. Tryck ut i en pajform. Bottnen behöver inte förgräddas. Lägg i räkorn...


Mixa ihop mjöl, smör och salt till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt sesamfrön och vatten och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i en plastpåse i kylen ca 1 timme. Tryck ut degen...

4-6

Ugn: 200 grader. Hacka samman matfett och mjöl, gärna i matberedaren. Tillsätt vatten och arbeta snabbt samman degen. Låt den gärna vila kallt en stund. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i di...

4-6

Arbeta i hop pajdegen.Tryck ut pajdegen i en smord form och låt stå 1timme i kylen,förgrädda den sen i 200g 10 min. Skala räkorna och strimla purjolöken,fräs sedan purjo och svampen,tillsätt kryddo...

25 min
4

Blanda alla ingredienser till degen och tryck ut den i en pajform. grädda i 15 min i 200 grader. Blanda alla ingredienser till den kalla fyllningen och fyll pajskalet med blandningen när pajskalet s...

6

Grädda pajskalet i 200 º i 20-25 min. När pajskalet är färdiggräddat måste det kallna helt innan fyllningen hälls i. Blanda ihop ingredienserna och smaka av. (Jag tar lite mer av kaviar eftersom ja...

2 h 30 min
4-6

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.