Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räkpanna

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Lite jobb, men har man färska räkor prov detta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet i en kastrull och rör ner mjölet. Tillsätt mjölk och grädde, låt det koka upp under omrörning och koka några minuter till en slät smet. Låt den svalna något innan gulor, bakpulver och salt rörs ner. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem försiktigt. Bred ut smeten i väl smord ugnssäker form eller panna ca 20 x 35 cm, och grädda i 225 grader 15-20 minuter eller tills kakan har fått fin färg och stannat.
  2. Fyllning: Skala räkorna. Fräs matfett och mjöl i en kastrull. Späd med fiskbuljong och grädde och låt det koka några minuter under omrörning till en slät tjock sås. Smaka av med tomatpuré, salt och peppar. Rör ner räkorna, men låt dem inte koka i stuvningen. Då blir de sega. Spar några till garnering. Häll fyllningen över den varma kakan, strö över räkor och dill och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.