Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räkröra till räkmacka, räksnittar, räktoast mm

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Recept på räkröra till räkmacka, räksnittar, räktoast, fylld bakad potatis, mackor, ciabbattas eller tunnbröd. Hemskalade räkor brukar vara godast. Köper du frysta räkor så tryck ut vätskan lite i ett durkslag när de tinat (annars vätskar sig räkröran). Tina räkor i kylen eller i kallt vatten. Istället för majonnäs och creme fraiche kan du använda färskost eller grekisk yoghurt (gräddyoghurt). Också god som förrätt Toast Skagen på smörstekt bröd med lite sallad, tomat, dill och citron.

Ingredienser

Instruktioner

Hacka gräslöken fint. Skala räkorna. Lägg i en skål. Tillsätt majonnäs och creme fraiche, dijonsenap, cayennepeppar, limesaft, vitpeppar, ingefära samt gräslök. Rör ihop allt till en räkröra. Tillsätt ej salt om du vill att räkröran ej ska vätska sig (det är ju inte så lyckat på snittar ex. men gör ju inget till bakad potatis).

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.