Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 10-15 portioner
Skriv ut

En egen påhittat förrätt som räcker till många som blev riktigt smarrigt. Gott till både som förrätt eller till buffén. (Kortet är taget innan det goda innehållet hade stelnat till.)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull. Rör i mjölet och häll i mjölken. Koka upp under kraftig omrörning tills degen släpper. Låt svalna en stund. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa kraftigt gärna med en elvisp.
  2. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i ugnen på 200º i ca 20 minuter. Låt kallna.
  3. Rör samman fyllningen och bred ut den på den kalla bottnen. Rulla ihop som en rulltårta. Låt den stå svalt ett tag innan den skäres upp i bitar. Garnera varje bit med räkor eller en laxskiva och dill. Servera med lite salladsblad och gurkskivor.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • bakakaka 18 januari 2010

    Vad gott detta låter, det ska verkligen testas. Längtar redan =)

  • sostrami 19 januari 2010

    Supergod, vi hade den som förrätt och vår lille (9år) son formligen älskar den. Gissa om räkrulle kommer att finnas oftare på vårt bord. Jag blandade ner rökt lax i fyllningen och garnerade med lite dill o räkor. Plus i kanten är att den är lättgjord.

  • Glut 27 februari 2011

    Låter super. Prövar oxå. Madde

  • deatheater 29 december 2013

    Jättegoda!! Min fyllning blev dock lite rinnig, så det blev lite svårt att arbeta med den. vet inte om det var meningen eller om det något blev fel. Följde receptet i alla fall. Smaken blev supergod!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.