Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räksallad med chilismak och ris

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Detta är en perfekt fredagsmysrätt. Servera den gärna med kallt vitt vin med lite kryddig smak och baquette.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka ris till 2 personer enligt anvisningar på paketet. Låt räkorna droppa av i en sil.
  2. Skär tomaterna i klyftor. Skär rödlöken i tunna skivor. Dela gurkan på längden och skär kraftiga halvmånar. Skölj salladen och riv den i stora bitar.
  3. Blanda ingredienserna till dressingen. Vänd ner dressingen i en skål tillsammans med räkorna och grönsakerna.
  4. Krydda med chilipulver och koriander eller persilja. Lägg salladsbladen på två tallrikar och räksalladen ovanpå salladsbladen.
  5. Servera tillsammans med riset. Piffa ev till med sötsur chilisås som tillbehör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.