Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räksoppa

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Så här blev räksoppan....buljongen fick jag från räkskalen som blev över då jag gjorde påskpajen... Och det rostade hembakade kruk brödet till..... Som jag också skrivit ner här på matklubben. Man kan även här låta fantasin flöda fritt, det är jätte gott att även använda andra rotfrukter till soppa.... Samt färsk fänkål som har en härlig smak...

Ingredienser

Instruktioner

Skala och hacka lök, sötpotatis, morot, vitlök, ingefäran stek i smör och olivolja, slå på den kokta silade räkbuljongen, och lägg i en grönsaksbuljongtärning... Låt koka en stund, mixa sedan ihop grönsakerna med en mixer, slå på grädden och krydda och låt koka en stund. På slutet lägg i de skalade räkorna, räkorna skall ej koka de blir sega då, garnera med dill, samt lite av Famous kryddan om man vill

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.