Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räksoppa á la Lundin

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En mustig räksoppa med äkta grädde

Ingredienser

Instruktioner

Skala räkorna men spara skalen, ställ räkorna svalt. Hacka fänkål och löken fint. Fräs skalen i oljan i en gryta ett par minuter. Tillsätt lök, fänkål och tomatpurén, fräs ytterligare ett par minuter. Tillsätt buljongen och vinet, låt sjuda utan lock 11 minuter. Sila soppan, häll tillbaka buljongen i kastrullen. Tillsätt grädden och låt allt sjuda ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar. Lägg dom skalade räkorna i soppan och garnera med dillen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.