Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räksoppa med blodapelsin och fänkål

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Apelsin och fänkål är en härlig smakkombination som gör räksoppan livlig och spännande.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala räkorna och spara skalen. Skala och finhacka lök och fänkål. Skala och tärna moroten fint.
  2. Stek räkskalen med lök,fänkål och morot i smör och olja tills de får lite färg. Rör om då och då. Tillsätt fänkålsfrön, timjan och tomatpuré, stek ytterligare någon minut.
  3. Häll på vatten. Låt sjuda under lock i 15 minuter. Sila soppan och pressa all saft ur kokresterna i silen. Tillsätt grädde, cayennepeppar, blodapelsinsaft och smaka av med salt. Låt sjuda utan lock i 5 minuter.
  4. Lägg räkorna direkt i soppskålar och häll soppan över. Toppa med en klick matyoghurt. Servera ett färskt gott bröd till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.