Apelsin och fänkål är en härlig smakkombination som gör räksoppan livlig och spännande.
Instruktioner
- Skala räkorna och spara skalen. Skala och finhacka lök och fänkål. Skala och tärna moroten fint.
- Stek räkskalen med lök,fänkål och morot i smör och olja tills de får lite färg. Rör om då och då. Tillsätt fänkålsfrön, timjan och tomatpuré, stek ytterligare någon minut.
- Häll på vatten. Låt sjuda under lock i 15 minuter. Sila soppan och pressa all saft ur kokresterna i silen. Tillsätt grädde, cayennepeppar, blodapelsinsaft och smaka av med salt.
Låt sjuda utan lock i 5 minuter.
- Lägg räkorna direkt i soppskålar och häll soppan över.
Toppa med en klick matyoghurt. Servera ett färskt gott bröd till.
Publicerat den
16 januari 2013
Liknande recept
Skriv kommentar