Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räksoppa med chili

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Välsmakande elegant räksoppa, innehåller hummerfond och vispgrädde samt lite konjak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala räkorna och ta undan skalen. Skala och finhacka lök, morot och chilifrukt. Finhacka dillen.
  2. Smält smöret och fräs lök, vitlök, morot, chili och dill. Tillsätt tomatpuré och räkskal. Strö över mjöl och späd med vin, vatten och fond. Låt koka i 8-10 minuter.
  3. Vänd ner grädde och smaka av med kryddor och konjak. Låt koka lite till. Ta av och sila soppan. Vänd ner räkorna och värm soppan som nu inte får koka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.