Instruktioner
Dela paprikorna och ta bort kärnhusen och de vita hinnorna. Koka paprikorna i lättsaltat vatten ca 12-15 minuter.
Ta upp paprikorna och dra bort skalet. Lägg paprikorna i en matberedare och kör till en puré.
Skala räkorna och spara skalen. Skala lök, selleri och morot. Skär dem i mindre bitar.
Lägg morot, selleri, lök och räkskal i matberedaren och finfördela det.
Fräs hacket i lite matfett i en gryta ca 5 minuter så att det får lite färg.
Strö över mjölet och tillsätt tomatpuré, vatten, buljong och timjan. Låt soppan koka på svag värme under lock ca 15-20 minuter. Sila soppan.
Häll tillbaka soppan i den rendiskade kastrullen och låt den koka upp. Tillsätt 1 dl grädde, paprikapastan och konjak. Smaka av med ev. lite mer salt och kajennpeppar.
Lägg ner räkorna i soppan och låt dem bli varma men de får inte koka.
Häll upp soppan i portionsfat och toppa med en klick vispad grädde. Servera soppan genast med ett gott bröd.