Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räksoppa med paprika.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En god soppa passar bra att inleda middagen med.

Ingredienser

Instruktioner

Dela paprikorna och ta bort kärnhusen och de vita hinnorna. Koka paprikorna i lättsaltat vatten ca 12-15 minuter. Ta upp paprikorna och dra bort skalet. Lägg paprikorna i en matberedare och kör till en puré. Skala räkorna och spara skalen. Skala lök, selleri och morot. Skär dem i mindre bitar. Lägg morot, selleri, lök och räkskal i matberedaren och finfördela det. Fräs hacket i lite matfett i en gryta ca 5 minuter så att det får lite färg. Strö över mjölet och tillsätt tomatpuré, vatten, buljong och timjan. Låt soppan koka på svag värme under lock ca 15-20 minuter. Sila soppan. Häll tillbaka soppan i den rendiskade kastrullen och låt den koka upp. Tillsätt 1 dl grädde, paprikapastan och konjak. Smaka av med ev. lite mer salt och kajennpeppar. Lägg ner räkorna i soppan och låt dem bli varma men de får inte koka. Häll upp soppan i portionsfat och toppa med en klick vispad grädde. Servera soppan genast med ett gott bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.