Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räksoppa med räkspett

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En lyxig god räksoppa, lagad från grunden

Ingredienser

Instruktioner

Skala räkorna, det är skalen vi vill åt i första hand. Lättbryn skalen med smör och tomatpuré i rymlig kastrull, 5–8 minuter på näst högsta värme. Slå på buljongen, låt sjuda under lock 15 minuter. Sila från skalen och häll tillbaks spadet i kastrullen och koka upp igen. Vispa ut mjölet i lika mycket kallt vatten, vispa ner i sjudande räkspad. Låt småputtra under lock 5 minuter, tillsätt grädden och smaka av med kajenn. Trä räkor på spett att servera till. (Spar ev överblivna räkor till nattmacka.) Servera gärna frasiga smördegspinnar bredvid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.