Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räksoppa med vitlök, banan och curry

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En spännande och mycket god soppa, med lågt kaloriinnehåll!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina haricot verts och skär i ca 2 cm bitar. Skölj och skär purjon i tunna skivor. Skiva bananen och finhacka vitlöksklyftorna. Lägg alla ingredienser och kryddor i en kastrull. Vänta med räkorna.
  2. Låt några kvistar timjan koka med i soppan, men spara lite för dekoration. Rör om ordentligt och låt soppan koka ca 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Tillsätt räkorna och låt allt bli varmt. Om man vill ha en tunnare soppa kan man tillsätta lite mer vatten. Servera med ett grovt bröd.
  4. En mildare soppa fås om man utesluter vitlök och tar en aning mindre mängd av curryn. Ännu barnsligare blir soppan om man använder mer banan och byter ut en del av de passerade tomaterna mot mjölk.
  5. Näringsvärde per portion: Kcal: 324 Kolhydrater: 38 g Protein: 22 g Fett: 9,5 g

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.