Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En riktigt god smörgåstårta som passa bra på buffébordet eller som ensamrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fyllning 1: Tärna laxfilén ganska fint. Blanda samman den med pepparrotsvisp och crème fraiche.
  2. Fyllning 2: Skala äggen och hacka dem. Skala räkorna och skär dem i mindre bitar. Blanda samman räkor ägg och majonnäs.
  3. Fyllning 3: Skala äggen och hacka dem. Blanda samman dem med stenbitsrom, majonnäs och finhackad dill.
  4. Jämna till brödskivorna och lägg ut tre till botten. Bred över fyllning 1 med lax över dem. Täck med tre nya brödskivor på andra ledden. Bred fyllning 2 med räkor över brödskivorna och täck dem med tre nya brödskivor på samma ledd som den första. Bred fyllning 3 med stenbitsrom över brödskivorna och täck dem med de sista tre brödskivorna. Kantskär tårtan och jämna till kanterna. Bre ett tunt lager majonnäs över och runtom hela tårtan. Skala räkorna till garneringen. Skiva stjärnfrukterna. Strimla det gula på citronen och förväll strimlorna någon minut i lite vatten. Garnera tårtan med räkorna, stenbitsrommen, citronstrimlorna och lite kryddgrönt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.