- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Kryddiga och smakliga är dessa timbaler. Man kan även byta ut räkorna mot krabba eller musslor om man så vill.
Rätten ska inte frysas
Instruktioner
- Skala räkorna.
- Blanda räkost, chilisås, rivetskal av citron, basilika, hackad gräslök, olja, potatismjöl, youghurt, ägg , salt och peppar. Rör ner räkorna i blandningen.
- Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner det i blandningen. En och annan vit topp kan då synas. Skummet ska ge volym och luftigheten åt rätten.
- Fyll smeten i 4 lättsmorda portionsformar.
- Ställ dem i en låg, vid kastrull med vatten. Täck med folie och koka i 20-25 min. Eller täck med plastfilm/smörpapper och tillaga i mikrovågsugn på full effekt i 6-8 ,om (Max 800W)
- Stjälp upp timbalerna på tallrik. Servera med rostat bröd och en gurksallad med citron.
Publicerat den
26 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar