Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räktimbaler

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Kryddiga och smakliga är dessa timbaler. Man kan även byta ut räkorna mot krabba eller musslor om man så vill. Rätten ska inte frysas

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala räkorna.
  2. Blanda räkost, chilisås, rivetskal av citron, basilika, hackad gräslök, olja, potatismjöl, youghurt, ägg , salt och peppar. Rör ner räkorna i blandningen.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner det i blandningen. En och annan vit topp kan då synas. Skummet ska ge volym och luftigheten åt rätten.
  4. Fyll smeten i 4 lättsmorda portionsformar.
  5. Ställ dem i en låg, vid kastrull med vatten. Täck med folie och koka i 20-25 min. Eller täck med plastfilm/smörpapper och tillaga i mikrovågsugn på full effekt i 6-8 ,om (Max 800W)
  6. Stjälp upp timbalerna på tallrik. Servera med rostat bröd och en gurksallad med citron.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.