Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räktimbaler med tomatsalsa

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Bjud timbalerna som en festlig kvällsrätt eller som förrätt till en fin middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala räkorna och skär dem i mindre bitar. Lägg dem i en skål och häll konjak över. Täck med folie och ställ skålen kallt i minst 1 timme.
  2. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 5 -6 minuter.
  3. Pensla 4 -5 portionsformar med lite matolja.
  4. Klipp dillen.
  5. Krama ur gelatinbladen och smält dem på svag värme. Vispa grädden till skum. Rör ner gelatinbladen och rör om ordentligt.
  6. Tillsätt räkor med spad, ca 50 g stenbitsrom och dillen.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Fördela räkröran i portionsformarna och ställ dem kallt i minst 4 - 5 timmar, gärna över natten.
  9. Hacka tomaterna. Hacka sardeller och kapris fint. Klipp persiljan. Blanda samman alla ingredienserna till salsan. Smaka av med salt och peppar. Ställ såsen kallt.
  10. Stjälp upp räktimbalerna och toppa med resten av stenbitsromen. Garnera med lime. Fördela tomatsalsan runtom.
  11. Bjud rostat bröd till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.