- Serverar: 4-5 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Bjud timbalerna som en festlig kvällsrätt eller som förrätt till en fin middag.
Instruktioner
- Skala räkorna och skär dem i mindre bitar.
Lägg dem i en skål och häll konjak över.
Täck med folie och ställ skålen kallt i minst 1 timme.
- Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 5 -6 minuter.
- Pensla 4 -5 portionsformar med lite matolja.
- Klipp dillen.
- Krama ur gelatinbladen och smält dem på svag värme.
Vispa grädden till skum.
Rör ner gelatinbladen och rör om ordentligt.
- Tillsätt räkor med spad, ca 50 g stenbitsrom och dillen.
- Smaka av med salt och peppar.
- Fördela räkröran i portionsformarna och ställ dem kallt i minst 4 - 5 timmar, gärna över natten.
- Hacka tomaterna.
Hacka sardeller och kapris fint.
Klipp persiljan.
Blanda samman alla ingredienserna till salsan.
Smaka av med salt och peppar.
Ställ såsen kallt.
- Stjälp upp räktimbalerna och toppa med resten av stenbitsromen.
Garnera med lime.
Fördela tomatsalsan runtom.
- Bjud rostat bröd till.
Publicerat den
22 april 2012
Liknande recept
Skriv kommentar