Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räktoast med vitlökskräm

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Räkor i fräsch citronmarinad och dill är skaldjur när de är som bäst. Här serveras de på nyrostat bröd med vitlökskräm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör samman kvarg, yoghurt och crème fraiche i en skål. Skala vitlöksklyftan och pressa ner den i blandningen. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skölj och halvera gurkan på längden och skär den i skivor. Skölj och halvera tomaten. Skär bort stjälkfästet, kärna ur och strimla den.
  3. Blanda olja och citronsaft i en skål. Krydda med salt, peppar och kajennpeppar. Blanda väl och lägg i räkorna. Nyp av dillvipporna och hacka dem fint. Rör ner dillen i räkorna.
  4. Rosta brödskivorna och bred på vitlökskvarg. Dela brödskivorna diagonalt. Lägg på gurkskivor och tomatstrimlor. Fördela räkorna ovanpå och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.