Räkor i fräsch citronmarinad och dill är skaldjur när de är som bäst. Här serveras de på nyrostat bröd med vitlökskräm.
Instruktioner
- Rör samman kvarg, yoghurt och crème fraiche i en skål. Skala vitlöksklyftan och pressa ner den i blandningen. Smaka av med salt och peppar.
- Skölj och halvera gurkan på längden och skär den i skivor. Skölj och halvera tomaten. Skär bort stjälkfästet, kärna ur och strimla den.
- Blanda olja och citronsaft i en skål. Krydda med salt, peppar och kajennpeppar. Blanda väl och lägg i räkorna. Nyp av dillvipporna och hacka dem fint. Rör ner dillen i räkorna.
- Rosta brödskivorna och bred på vitlökskvarg. Dela brödskivorna diagonalt. Lägg på gurkskivor och tomatstrimlor. Fördela räkorna ovanpå och servera genast.
Publicerat den
14 september 2012
Liknande recept
Skriv kommentar