Den jalapenokryddade marinaden gör dessa ost- och räkfyllda tortillas till en spännande och smakrik skaldjursrätt.
Instruktioner
- Hetta upp grillen eller ugnens grill. Hacka jalapenofrukten.
- Blanda marinaden genom att röra ihop salsa, olja, jalapeno och citronsaft väl i en skål. Tillsätt räkorna och se till så att de täcks av marinaden. Täck över och ställ i kylen i en timma.
- Ta upp räkorna ur marinaden och lägg dem på ett galler. Grilla räkorna 10 cm från värmen i 3 minuter. Portionera ut räkorna tillsammans med 1 msk av marinaden på ena halvan av tortillan och strö över ost och koriander. Vik över andra halvan av tortillan.
- Lägg de fyllda tortillabröden på en plåt eller ett galler och grilla i ca 2 minuter. Vänd dem en gång. Grilla tills de är gyllene och osten har smält. Servera genast tillsammans med en grönsallad.
- Genväg: Om vanliga räkor används är det mest praktiskt att fräsa dem i en stekpanna på medelvärme i ca 3 minuter tillsammans med marinaden. Detta fungerar även med jätteräkor. Värm tortillabröd i ugnen. Följ sedan receptet enligt ovan.
Publicerat den
31 december 2007
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! Jättegott var det! Som tips; vi lämnade bort koriandern, och fyllde enchilladan med lite tomat och paprika till, det blev verkligen bra så!