Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rälabropaj

(1 kommentar)  
Skriv ut

D.v.s. räk- lax och broccolipaj. Min mans favorit. Gör den bara när jag orkar höra honom säga: Mmmm, efter varje tugga

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med pajskalet: Blanda snabbt vetemjöl och salt med matfettet. Tillsätt det iskalla vattnet. Tryck ut degen i en pajform (ej porslin, då blir den degig) och ställ in formen i kylskåpet 1 timme. Lägg laxen på ett fat och häll lite olivolja och saften från citronen över, peppra, låt stå och dra.
  2. Sätt ugnen till 200 grader och nagga degen med en gaffel så du slipper luftbubblor och förgrädda skalet i mitten av ugnen 10-12 minuter.
  3. Skala räkor och lök. Hacka löken fint. Skär laxen i mindre bitar. Stek löken i olja och lägg ner laxen, salta. När laxen fått fin färg lägg i broccoli. Blanda samman.
  4. Vispa samman ägg och mjölk. Lägg i lax och broccoliblandningen i skalet, häll äggblandningen över. Stö över räkorna och osten.
  5. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Servera med en god sallad eller riven morot.

Kommentarer (1)

  • bikbok 2 februari 2011

    Hej, Denna ska göras till helgen, tack för flera fina recept :) /Puuffen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.