- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Jag har faktiskt aldrig testat rättika förut och märker att jag har missat något gott.
Instruktioner
- Skala rättikan och skär i 1/2cm tjocka skivor. Skölj och ta bort trådarna på sellerin. Dela sellerisjälkarna i 2 cm långa stavar.
- Koka rättikan och sellerin i saltvatten ca 10 minuter.
- Hacka löken purjolöken grovt. Lägg i stekpannan med 50g smör och lite kokosfett. Stek några minuter tills den är mjuk.
- Lägg resten av kokosfett och smör i botten på en ugnsform. Lägg i rättikan och selleribitarna i formen. Blanda i löken.
- Blanda i bitar av bluecheese så att det blandas med grönsakerna.
- Täck med gratängosten och sedan med riven parmesan.
- Lägg i ugnen 200grader ca 15 minuter eller tills den har fått färg.
- Jag serverade till stekta biffar.
- UNDERBAR GOTT!!!
Publicerat den
20 november 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket bra recept. Jag trodde att rättikan skulle bli överkokt men 10 minuters kokning, men det blev perfekt. Gillades av alla i familjen. Tack!