Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rättikagratäng LCHF

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jag har faktiskt aldrig testat rättika förut och märker att jag har missat något gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala rättikan och skär i 1/2cm tjocka skivor. Skölj och ta bort trådarna på sellerin. Dela sellerisjälkarna i 2 cm långa stavar.
  2. Koka rättikan och sellerin i saltvatten ca 10 minuter.
  3. Hacka löken purjolöken grovt. Lägg i stekpannan med 50g smör och lite kokosfett. Stek några minuter tills den är mjuk.
  4. Lägg resten av kokosfett och smör i botten på en ugnsform. Lägg i rättikan och selleribitarna i formen. Blanda i löken.
  5. Blanda i bitar av bluecheese så att det blandas med grönsakerna.
  6. Täck med gratängosten och sedan med riven parmesan.
  7. Lägg i ugnen 200grader ca 15 minuter eller tills den har fått färg.
  8. Jag serverade till stekta biffar.
  9. UNDERBAR GOTT!!!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • evaullabritt 16 maj 2014

    Mycket bra recept. Jag trodde att rättikan skulle bli överkokt men 10 minuters kokning, men det blev perfekt. Gillades av alla i familjen. Tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.