Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rättikagratäng LCHF

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Min egen mormor sa "vilken god potatisgratäng". Fick förklara att det inte är någon potatis i den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala rättikan och skär den i tunna skivor. Skala och hacka lök och pressa vitlöken.
  3. Fräs den gula löken i smör i en rymlig kastrull ca 2 minuter utan att den tar färg. Tillsätt vitlök och fräs ytterligare ca 1 minut. Häll i grädde och mjölk och låt koka upp.
  4. Tillsätt rättikaskivorna och sjud tills de är mjuka, ca 20 minuter. Tag kastrullen från värmen. Rör i ost, salt och peppar.
  5. Fördela rättikablandningen i en smord ugnssäker form. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter tills de har fått fin färg.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • maaba 15 april 2012

    Hur gott som helst! Positivt överraskad.

  • Maya_mek 22 februari 2014

    Bästa receptet och hur god som helst!! :) fått många som gör efter detta recept på rättika nu :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.