Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rättikegratäng LCHF

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En mycket god gratäng som påminner mycket om potatisgratäng. Serveras som tillbehör till olika kötträtter när man äter LCHF eller som grönsakstillbehör till grillat!

Ingredienser

Instruktioner

Skala och skiva rättikan tunt. Koka skivorna ca 20 min. Häll av vattnet och låt skivorna ånga av en stund. Strimla purjon och pressa vitlöken. Smörj en ugnsfast form. Varva rättika, purjo, vitlök och ost. Salta och peppra mellan varven. Avsluta med ost , slå på grädden och klicka på margarinet. Gratinera i 225° ca 30 min eller till gratängen fått fin färg och känns mjuk. Hela gratängen innehåller ca 18 g kolhydrater.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Lila-76 20 oktober 2011

    Jättegod gratäng, perfekt alternativ till potatisgratäng.

  • Ancan49 20 februari 2012

    Fantastiskt gott! Man tackar å bugar för ett eminent recept! Hade aldrig ätit rättika annat än färsk, men detta var ju toppen!

  • lena4 22 april 2012

    Supergod. Detta kommer jag att göra igen. Andvände detta recept förr en gång och gjorde Janssons frestelse, blev också bra. En stark femma i betyg. Lena

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.