- Serverar: 15-20 portioner
- Tid: 12 minuter
Skriv ut
Nya favoritbrödet hemma hos mig!
Instruktioner
- Smula jästen i bunke. Rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet samt salt, olja, farinsocker, havregryn, rågmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen smidig.
- Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
- Knåda degen snabbt och forma degen till 20 till 25 runda bullar. Pensla med vatten och doppa dem sedan i havregryn och lägg på plåtar med bakplåtspapper. (Jag vill ha dom stora men ej så höga så jag plattar till dom)
Täck över och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
- Grädda i mitten av ugnen, 225 grader, cirka 10 till 12 minuter eller tills bröden fått färg.
Publicerat den
8 februari 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Bra grundrecept... jag gjorde en variation på detta idag bara för skojs skull.
ja, det är alltid roligt att variera.. finns jue så mycket gott man kan stoppa i bröd!!