Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rågbräck

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Grovt bröd med råg är det bästa jag vet

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en skål. Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen och rör om så att den löser sig.
  2. Tillsätt salt, sirap, rågmjöl och det mesta av vetemjölet. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig. Arbeta in russinen. Låt degen jäsa under duk ca 45 minuter.
  3. Stjälp upp degen på bakbordet och knåda degen smidig på nytt. Rulla ut till en tjock rulle. Skär den i tjocka skivor, ca 24 st. Jämna till dem något. Doppa bullarna i vetemjöl. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under duk ca 40 minuter.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 12-15 minuter eller tills bullarna har fin färg och känns torra.
  5. Låt bullarna kallna på galler under duk. De går att frysa.

Kommentarer (3)

  • bodilla 8 augusti 2008

    Jisses vad gott! Med lite smör och en god bit ost på! Det får bli fler gånger helt klart!!

  • tjohansson 24 maj 2009

    mmm det här var riktigt gott!!!

  • LEIF SVENSSON 11 september 2021

    Undrar bara vilken värme i ugnen - kan inte se det nånstans? Testar med 200 C och hoppas OK. Jag gillar rågbullar!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.